Onze speerpunten

Betaalbaar kwaliteitsvol duurzaam

Wetteren – waar het goed wonen is

Dat het aantal Wetteraars de laatste jaren is gegroeid, heeft onder meer te maken met de troeven waarover onze gemeente beschikt.
De centrale ligging, de vlotte toegang tot het openbaar vervoer, een ruim aanbod aan sport & cultuur, winkelmogelijkheden en een veerkrachtige horeca…
Toch kan de kwaliteit van het wonen en van de woonomgeving beter. Daar wil Groen-Vooruit verder aan werken. Goed wonen is voor ons duurzaam en sociaal wonen.
Kwalitatieve en duurzame woningen moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Naast de betaalbaarheid van de woning speelt ook de buurt een grote rol in het welbevinden van de bewoners.

Daar willen we verder op inzetten.

Lees ons programma rond Wonen, leven & werken

Vlotter veiliger aangenamer

Veilig fietsen en stappen
in Wetteren

Groen-Vooruit wil dat fietsen en wandelen overal in Wetteren veilig, aangenaam en comfortabel kan.
Zodra we het project “nieuwe Schelde- en spoorwegbrug” opstarten, grijpen we de kans om het centrum en Overbeke te ontlasten van autoverkeer. Ook de stationsbuurt en de Scheldekaai maken we aangenamer en groener.
Los van deze “grote projecten”,  nemen we onze verantwoordelijkheid door ook elders te investeren in voet- en fietspaden.Omdat het centrum aangenaam moet zijn, nemen we maatregelen om doorgaand verkeer te weren. Een route is maar zo veilig als zijn zwakste schakel, dus werken we alle letterlijke en figuurlijke drempels weg.

Daar willen we verder op inzetten.

Lees ons programma rond Mobiliteit

Voor iedereen toegankelijk & aangepast

Zorg voor iedereen

Groen-Vooruit is er voor jou wanneer je zorg nodig hebt.
Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen kunnen op ons rekenen.
Als lokaal bestuur investeren we, samen met andere organisaties in een ruimer aanbod van betaalbare, degelijke kinderopvang.
Kinderen uit kwetsbare gezinnen krijgen onze bijzondere aandacht. Iedereen met een mentale dip, zeker onze kinderen of jongeren, proberen we weer op weg te zetten door laagdrempelige, psychologische hulp.
Wie wat ouder wordt, mag rekenen op ondersteuning om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen. Als zelfstandig wonen niet langer lukt, garanderen we een betaalbaar plekje woonzorgcentrum.
Als lokaal bestuur zetten we de toon, alleen of in samenwerking met anderen.

Daar willen we verder op inzetten.

Lees ons programma rond Zorg & Welzijn

Vergroening gemeenschapsbewust

Vooruit met het klimaat

Groen-Vooruit kiest voor een maatschappelijk verantwoorde aanpak van de klimaatproblematiek, waarbij gezonde en leefbare buurten voorop staan.

Er gebeurt al heel wat om onze gemeente duurzamer te maken zoals het aanmoedigen van het ontharden, vergroenen, hemelwater opvangen, elektrificatie van het gemeentelijk wagenpark, het aangeplante geboortebos…
Investeren in het vergroenen van de publieke ruimte is
investeren in de toekomst van de Wetteraars.
Fiets- en deelmobiliteit faciliteren en aandringen op gebruiksvriendelijker openbaar vervoer, zijn eveneens inspanningen die lonen. Een duurzame renovatie van panden leidt tot slot tot een verdere reductie van het energiegebruik.

Gezonde en leefbare buurten voor iedereen, daar willen we verder op inzetten.

Lees ons programma rond Milieu & Klimaat