28 | Jan Tondeleir

Jan is een echte watermeloen: rood vanbinnen en groen vanbuiten.
Hij stond in 1993 al aan de wieg van Agalev Wetteren: zijn groene schil.

Bij de verkiezingen in 2000 was hij een groot pleitbezorger van het progressief kartel SP-Agalev dat met succes deelnam aan de verkiezingen en ook bestuursverantwoordelijkheid opnam.

Sinds 2007 engageerde hij zich volop voor de socialistische partij: passend bij zijn rode inborst.
Ondertussen heeft hij 2 jaar ervaring als OCMW-raadslid, 9 jaar als gemeenteraadslid en is nu twee jaar schepen van Sociale Zaken, Dierenwelzijn en voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst.
Zijn grote bezorgdheid is dat – nu de financiële middelen schaarser worden – alles wat met zorg en welzijn te maken heeft, bij besparingsrondes zwaar onder vuur komt te liggen. ‘Privatiseren’, ‘uitbesteden’, ‘afstoten’, ‘vermarkten’ en ‘efficiëntiewinst boeken’ … zijn de nieuwe toverwoorden. In de feiten moet hij vaststellen dat het er steeds weer op neer komt dat vooral de meest kwetsbare mensen daar gegarandeerd het slachtoffer van worden. Voor zo’n beleid past hij!

Daarom zijn warme oproep om zeker te gaan stemmen en Groen-Vooruit sterker te laten wegen op het toekomstig beleid, want Groen-Vooruit laat niemand achter!